• Trupul militarului mort in Afganistan va fi repatriat

  Trupul neinsufletit al militarului roman mort joi in Afganistan, sublocotenentul post-mortem Constantin-Laurentiu Lixandru, va fi adus in tara duminica, pe aeroportul Otopeni, a anuntat, la Slatina, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea.

  "Duminica, la ora 14,00, vom fi prezenti sa intampinam un erou. Ne aduna pe toti interesul national. Acolo sunt militari care isi iubesc tara si astazi armata romana este cel mai bun ambasador al imaginii Romaniei in lume. Omul acela, militarii romani lupta pentru demnitatea acestei natii si trebuie respectati. Va fi adus pe baza 90, la Otopeni, la ora 14,00", a spus ministrul Oprea.

  Acesta a mentionat ca vor fi respectate procedurile standard pe care Armata Romana le aplica in cazul militarilor romani care îti pierd viata pe teatrele de operatiuni din afara granitelor.

  Constantin-Laurentiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", a cazut la datorie, joi, in Provincia Zabul, Afganistan.

  Potrivit Ministerului Apararii Nationale, in timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestra a unui obiectiv, conform procedurilor. In urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, Constantin-Laurentiu Lixandru a fost ranit grav, fiind evacuat de urgenta la Spitalul Militar din baza Lagman pentru ingrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vietii sale, Lixandru a decedat. Militarul, in varsta de 30 ani, era casatorit si nu avea copii.

  Un ceremonial militar si religios a avut loc, vineri, la Divizia 2 Infanterie Getica din Buzau, in semn de recunostinta, pretuire si deplin respect pentru eroul Constantin-Laurentiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", cazut la datorie in Afganistan.

  Cu acest prilej, s-au dat citire ordinului de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Constantin-Laurentiu Lixandru, care si-a sacrificat viata sub culorile Drapelului national, savarsind acte de devotament exceptional in timpul executarii misiunii in teatrul de operatii din Afganistan, precum si ordinului de decorare a acestuia cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.

  Constantin Laurentiu-Lixandru va fi inmormantat marti, in localitatea gorjeana Rovinari.

  (sursa)
  Comments 2 Comments
  1. Avatar nicoletta1975
   nicoletta1975 -
   Este un act de patriotism!Pacat insa ca in acest secol in care traim s-au pierdut toate atributele,am devenit un popor fara suflet si creier!Dumnezeu sa-l ierte!
  1. Avatar ancutaionel
   ancutaionel -
   a fost un tanar curajos caruia nu i-a fost frica sa-si riste viata pentru o cauza in care credea ,a avut incredere in el si in camarazii sai .a fost o zi cu nesansa pentru el dar in pacate vor mai fi si altii. Zeul razboiului isi cere tributul si il va primi chiar daca vrem sau nu .D-zeu sa-l odihneasca.