• Hunedoara nu mai are cabinete medicale scolare

  Din aproape 100 de institutii de invatamant acreditate in judetul Hunedoara, doar in patru mai exista cabinete medicale scolare, deservite de numai trei medici. Restul copiilor se trateaza la spital sau la medicii de familie, in caz de necesitate.

  Unitatile de invatamant din judetul Hunedoara nu mai dispun de cabinete scolare. Doar patru astfel de cabinete mai exista in prezent, deservite de 3 medici. Potrivit inspectorului scolar general al judetului Hunedoara, Alexandru Lautaru, cabinete medicale scolare mai sunt la Scoala Generala „I.G. Duca” din Petrosani, la Grup Scolar Minier Lupeni, la Liceul Sportiv „Cetate” Deva si la Liceul Pedagogic din Deva, insa medicul de la „I.G. Duca” si-a dat demisia. „Cabinetele medicale scolare au trecut din subordinea Directiei de Sanatate Publica la consiliile locale, care raspund, practic, de administrarea lor” a precizat Alexandru Lautaru. Potrivit normativelor legale, un medic scolar poate avea arondati maximum 2.000 de elevi si, daca intr-o scoala nu este intrunit numarul maxim, poate prelua si de la alta unitate de invatamant invecinata, dar numai prin incheierea unui parteneriat.
  In acelasi timp, in judetul Hunedoara sunt acreditate 99 de unitati de invatamant cu personalitate juridica - de la gradinite, la licee - iar majoritatea elevilor nu pot beneficia de ajutor medical in caz de necesitate, decat la cel mai apropiat spital, ori la medicii de familie.
  Problema cabinetelor scolare nu prea pare a avea rezolvare, in conditiile in care autoritatile locale spun ca bugetele sunt insuficiente si nu permit infiintarea de noi cabinete medicale scolare.

  (sursa)
  Comments 2 Comments
  1. Avatar Razvan
   Razvan -
   Nici nu-i trebuie la ce panarame is unii copii de pe acolo.
  1. Avatar roadiro
   roadiro -
   Unii, dar nu toti.
   Chiar si asa, sunt doar copii !