• Decizie fără precedent în educaţie: Ministerul vrea recunoașterea studiilor neautorizate

  Autor: Cristi Șelaru, Redactor
  Publicat: 14/08/2015

  Decizie fără precedent în educaţie! Ministerul va recunoaşte diplomele a peste 70 de mii de absolvenţi care au finalizat studii neautorizate. Majoritatea sunt absolvenţi ai Universităţii "Spiru Haret", iar decizia vine ca urmare a numeroaselor procese pierdute în ultimii ani de stat. Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul instituţiei un proiect de ordonanţă de guvern care prevede şi sancţiuni viitoare pentru universităţi.

  Peste 9.000 de absolvenţi ai Universitaţii "Spiru Haret" au dat în judecată Ministerul Educaţiei, iar lipsa diplomei de absolvire a creat multe probleme pentru ei.Ministerul Educaţiei a pierdut 7.400 de procese şi mai are pe rol încă 2.300 din partea a peste 47 de mii de absolvenţi. Per total, 70 de mii de persoane au absolvit studii neautorizate în ultimii ani.

  Prin proiectul de ordonanţă iniţiat de Ministerul Educaţiei, toate diplomele acestor absolvenţi înmatriculați până în anul universitar 2014 – 2015 inclusiv vor fi recunoscute.Asta nu înseamnă însă că procesele nu vor continua.

  Acelaşi proiect de ordonanţă prevede şi că universităţile care înmatriculează studenţi peste capacitatea maximă, ori la programe de studii neautorizate, se sancţionează cu plata integrală către stat a contravalorii taxelor de şcolarizare. O măsură mult prea blândă, spun specialiştii în educaţie, anunță TVR1.Beneficiari ai acestor ordonanţe sunt cei care au absovit forme de învăţământ şi programe neautorizate sau neacreditate şi cei care au fost înmatriculaţi peste cifra de şcolarizare.

  proiect OUG.rar - http://www.edu.ro/index.php/articles/23418

  Sursa: http://www.stiripesurse.ro/decizie-f...te_964297.html
 • Reclama

 • Recent Forum Posts

  otho

  Re: Ganduri si urari de bine


  Toate cele bune!

  otho 12-02-2020, 11:28 Mergi la ultimul mesaj
  otho

  Re: Ganduri si urari de bine


  Uneori ne razvratim impotriva unei suferinte care o avem- si, care fara indoiala isi are rostul ei, pentru invatarea noastra. O, cati oameni

  otho 12-02-2020, 11:24 Mergi la ultimul mesaj
  ilaria.

  Re: Colt de suflet...

  "Nu ninge cand e foarte frig.
  Nu ploua cand e foarte cald.
  Nu vin cuvintele, cand te nasti.
  Nu vine anul nou, cand mori.

  ilaria. 11-02-2020, 11:59 Mergi la ultimul mesaj
  ilaria.

  Re: Colt de suflet...


  ilaria. 11-02-2020, 11:50 Mergi la ultimul mesaj
  ilaria.

  Re: Colt de suflet...  "Oamenii sunt îngeri cu o singură aripă și nu pot zbura decat îmbrățisăndu-se unii pe alții". Luciano De Crescenzo

  ilaria. 11-02-2020, 11:46 Mergi la ultimul mesaj