• Michael Schumacher, în STARE CRITICĂ. Medicii: Încercăm să câştigăm timp. E în comă indusa.

  Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a suferit, duminică, un accident în staţiunea franceză Meribel, se află în stare critică, a anunţat Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), unde este internat germanul, informează AFP.
  UPDATE: "Schumacher este în continuare în stare critică. Deocamdată nu putem să ne pronunţăm cu privire la soarta lui Michael Schumacher. El este în comã artificialã. Obiectivul nostru este să limităm creşterea presiunii intracraniene. Putem spune că viaţa îi este în pericol şi că situaţia este foarte gravă. Având în vedere violenţa impactului, o persoană care ar fi suferit un astfel de impact fără cască nu ar mai fi ajuns aici", a declarat un doctor de la Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), luni, într-o conferinţă de presă, scrie MEDIAFAX.

  UPDATE: Este în hipotermie care e benefică pentru corpul său, sub anestezie, nu poate respira singur. Obiectivul nostru este să stimulăm oxigenarea creierului său. Ceea ce a putut fi văzut a fost un impact pe partea dreapta. Se mişca, era agitat, dar nu putea să răspundă la întrebări. Încercăm să câştigăm timp, ştim ce tratament să aplicăm, ştim ce efecte vor avea, nu putem da un pronostic. E într-o situaţie critică", afirmă medicii.

  UPDATE: Casca nu a fost suficientă pentru a-l proteja, dar viteza la impact a fost foarte mare. Din momentul în care a fost dus la primul spital până a fost adus la Grenoble, procedura medicală a fost perfect organizată, spun medicii.
  Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a fost rănit grav la cap într-un accident suferit în staţiunea franceză Meribel, a fost operat pentru a doua oară, în noaptea de duminică spre luni, informează ledauphine.com.

  Schumacher este internat în stare critică în Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU).

  "El avea un traumatism cranian grav cu comă, la sosire, fiind necesară imediat o intervenţie chirurgicală", se arată într-un comunicat al CHU, în care se menţionează că Schumacher "rămâne în stare critică".

  În urmă cu aproximativ trei ore, autorităţile din Meribel au anunţat că Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, dar viaţa nu îi este în pericol.

  Jandarmeria montană din Courcheval, care a intervenit după accidentul lui Schumacher, a precizat tot atunci că germanul a suferit "un traumatism cranian sever".

  La scurt timp după anunţul autorităţilor din Meribel, ledauphine.com a notat însă că starea lui Schumacher s-a agravat şi că viaţa fostului pilot ar fi acum în pericol, iar ulterior a menţionat că germanul ar avea hemoragie cerebrală.

  Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică, în staţiunea Meribel, conform postului de radio Europe 1, citat de L'Equipe.

  Directorul general al staţiunii, Christophe Gernignon-Lecomte, a declarat pentru RMC că Schumacher era agitat dar conştient, după accident. "Nu ştiu cu adevărat gravitatea accidentării, deocamdată are loc o anchetă. El a căzut la 11.07, în afara pistei, la Meribel. Avea cască şi s-a lovit cu capul de o stâncă. Intervenţia a fost rapidă, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era şocat, puţin agitat, dar conştient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav", a afirmat Gernignon-Lecomte.

  Michael Schumacher, în vârstă de 44 de ani, este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a câştigat în carieră 91 de Mari Premii în 307 participări şi s-a retras din activitate în 2012.

  Mesaje de susţinere pentru Schumacher
  Numeroşi piloţi de Formula 1 şi din CM de Raliuri au postat pe Twitter mesaje de susţinere pentru fostul campion mondial Michael Schumacher, care a fost rănit grav, duminică, într-un accident suferit în staţiunea franceză Meribel, informează 20minutes.fr.

  "Este o seară foarte tristă. Michael, acesta este cel mai important Grand Prix al vieţii sale şi îl vei câştiga. Michael a fost ca un tată pentru mine în Formula 1, a fost (şi va fi) alături de mine în fiecare fază a carierei mele", a notat compatriotul lui Schumacher, multiplul campion mondial de F1 Sebastian Vettel.

  "Mă rog pentru tine, fratele meu!! Şi sper să te faci bine cât mai repede, Michael!!", a scris şi brazilianul Felipe Massa, fost coleg al germanului la echipa Ferrari.

  Francezul Romain Grosjean şi-a arătat, de asemenea, susţinerea: "Toate gândurile noastre sunt pentru Schumi şi familia sa! Sper să te faci bine repede".

  Britanicul Jenson Button consideră că Schumacher are puterea de a trece peste această problemă. "Gândurile mele sunt alături de Michael Schumacher în această perioadă grea... Michael, mai mult decât oricine, are puterea să treacă peste asta".

  "Cu toţii îi urăm lui Michael Schumacher însănătoşire grabnică. Sunt convins că lumea automobilismului va dormi greu noaptea asta", a notat şi Sebastien Loeb.

  Pilotul de raliuri Petter Solberg a scris că se roagă pentru ca Schumacher să obţină "o ultimă victorie": "Toate gândurile mele sunt alături de Michael Schumacher. Mă voi ruga pentru ca tu să obţii o ultimă victorie, prietenul meu!"  Sursa:www.realitatea.net
 • Reclama

 • Recent Forum Posts

  ilaria.

  Re: Colt de suflet...

  La Mulți Ani!!!

  ilaria. ieri, 11:44 Mergi la ultimul mesaj